Vinkkejä etätyöhön ilman koulutusta

Ajattelin kirjoittaa joitakin oman kokemuksen kautta mieleeni tulevia vinkkejä etätöistä, joita voi löytää ja aloittaa tekemään vaikka kokonaan ilman koulutusta. Olen työskennellyt etänä viimeiset reilu 15 vuotta kotoa käsin, ja kokeillut jos jonkinnäköistä tapaa tienata kotoa käsin kotiäitiyden ohessa.

Millaista etätyötä voi tehdä ilman koulutusta?

Oma kokemukseni on se, että tähän ei ole mitään suoraa vastausta. Oikeastaan voit tehdä ihan mitä tahansa sellaista työtä etänä, johon sinulla on taitoa ja tietoa. Ja vaikka et omaisi vielä tarpeeksi taitoa jossakin asiassa, mikä estää sinua opettelemasta? Jos voit todistaa osaavasi jonkin työn, miksi et voisi sitä saada? Poikkeuksen tekee tietenkin sellaiset työpaikkailmoitukset, joissa selvästi kerrotaan ehdottomana vaatimuksena olevan tietty tutkinto.

Kun mennään ajatukseen siitä, millaista käytännön työtä etänä voi tehdä niin tähänkin vastaukseni on, että ihan mitä vaan, jossa ei käytännössä pidä olla työpaikalla paikan päällä. Paikkaan sidottuja töitä ovat tietysti esimerkiksi sellaiset työt, joissa asiakasta on pakko palvella paikan päällä, kuten vaikkapa kivijalkaliikkeessä, ravintolassa, sairaalassa ja hoitoloissa.

20 ideaa etätyöhön ilman koulutusta

  1. Virtuaaliassistentti: Etsi virtuaaliassistentin palkkatöitä tai perusta oma palvelu – vaikkapa kevytyrittäjänä.
  2. Sisällöntuottaja tai copywriter: Oletko luova kirjoittaja? Sisällöntuottajan töitä on tarjolla runsaasti etänä ja niitä voi tehdä myös yrittäjänä ja freelancerinä.
  3. Toimittaja. Toimittajan työtä voi tehdä myös verkkotoimittajana.
  4. Kääntäjä. Omaatko kielitaitoa? Aloita työ kääntäjänä etänä.
  5. Kotisivujen tai verkkokaupan ylläpitäjä. Hyvät it-taidot auttavat alkuun, mutta kannattaa hankkia osaamista vähän edes pohjaksi ja etsiä sitten etätyötä näistä tehtävistä!
  6. Someosaaja. Oletko sinut sosiaalisen median alustojen kanssa? Etsi someosaajien etätöitä tai aloita oma palvelu.
  7. Luo omia sähköisiä tuotteita myytäväksi. Esimerkiksi oppaat ja e-kirjat.
  8. Chat-asiakaspalvelija. Toisinaan näitä työpaikkoja on tarjolla etänä. Voit myös perustaa oman chat-palvelun.
  9. Valmista omia käsityötuotteita myytäväksi. Näitä voi olla vaatteet, asusteet, puutyöt, askartelut, mitä vaan osaatkin tehdä tai harjoitella tekemään!
  10. Luo verkkokurssi tai verkkovalmennus! Voit luoda omasta osaamisestasi verkkokursseja ja -valmennuksia.
  11. Myyntineuvottelija. Lukemattomilla aloilla on myyntineuvottelijan työtä tarjolla etänä. Jos olet vähääkään myyjä mieleltäsi, etsimään vain omaa alaa!
  12. Graafinen suunnittelija. Oletko hyvä piirtämään? Luo taidoistasi portfolio ja hae sopivia graafisen alan etätöitä. Esimerkiksi kirjan kuvittajia etsivät useat kirjojen kustantajat!
  13. Asiakaspalvelija. Asiakaspalvelijan työ harvoin vaatii tiettyä koulutusta, ellei ole kyse esim. sosiaali- ja terveysalasta. Asiakaspalvelutyötä on paljon tarjolla myös etätyönä.
  14. Sovellustestaaja. Testaajan työtä voi alkaa tekemään myös ilman koulutusta, kunhan perusosaamista löytyy eri laitteista.
  15. Sanelujen purkaja!
  16. Kotisivujen suunnittelija. Vaikka pohjaosaamista ei olisi, voit opetella tekemään kotisivuja itse!
  17. Digimarkkinoinnin suunnittelija. Kun tietoa ja taitoa sekä kokemusta löytyy, koulutuksella on tässä työssä harvoin merkitystä.
  18. Valokuvaaja. Harvalla valokuvaajalla on oikea tutkinto, sen sijaan he ovat itseoppineita ammattilaisia. Omia kuvia voi myös myydä verkossa.
  19. Bloggaaja. Voit kirjoittaa yrityksille blogeja ja verkkotekstejä tai tuottaa omaa blogia etänä.
  20. Tekninen tuki. Voit toimia teknisenä tukena monilla eri aloilla, jos vaan kokemusta löytyy jostakin alueelta, oli se sitten yrityksen perus toimisto-ohjelmat tai verkkosivut, tms.

Mistä löytää etätyötä? Lue lisää vinkkejä!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ajatus aiheesta “Vinkkejä etätyöhön ilman koulutusta”

.