Paras lomapaikka Sastamalassa on Ellivuori

Voiko sitä kieltääkään? Sastamala on pieni kaupunki, josta ei paikallisen silmin paljonkaan mitään ihmeellistä löydy, mutta kun katsotaan turistin silmin niin asia on ilmeisesti toisin päin.

Hyvähän omaa kotikaupunkiaan on kehua, mutta täytyy todeta että hyvin harvoin tätä tulee kehuttua. Pääsin kuitenkin viime viikolla osallistumaan yhden pitkäaikaisen työnantajani kehittämispäiville, kun he päättivät tulla viettämään niitä Sastamalaan. Paikaksi valikoitui Ellivuori Resort, koska siellä on kaikki tarpeellinen samassa paikassa; Majoitus hotellissa tai mökeissä, ruokaa, aktiviteetteja ja se tärkein joka tässä tilanteessa haluttiin pakettiin: järvi jossa uida. Ellivuori valikoitui paikaksi myös sen takia, että sinne luonnollisesti mahtui noin kymmenhenkinen porukka samaan paikkaan majoittumaan niin, että ympärillä on järvi, ruokailu ja tekemistä.

Mitä tehdä Ellivuoressa?

Ellivuori on kuuluisin ehkäpä laskettelurinteistään, sekä Pirunvuoresta joka on suosittu retkeily- ja patikointikohde. Pirunvuori sijaitsee ihan Ellivuoren hotellin kupeessa, ja sinne johtaa osin pururata mutta loppumatka pitää kulkea metsä/kivipolkuja jos haluaa päästä aivan Pirunvuoren huipulle ja nähdä siellä sijaitsevan Pirunluolan ja muut upeat maisemat.

Pirunvuorella sijaitsee myös historiallinen taidemaalari Emil Danielssonin (1882-1967) kivilinna. Lapsillekin löytyy mielenkiintoista tutkittavaa, nimittäin Peikkovuori elämyksineen.

Aktiviteetit Ellivuoressa ja Sastamalassa

Ellivuoren aktiviteetteihin kuuluu patikoinnin lisäksi maksullisia harrastusmahdollisuuksia, kuten köysirata sekä lapsille että aikuisille. Aikuisten köysiradalla edetään kiipeilijän varusteissa turvaköyden varassa edeten paikoin melko rankkaakin rataa, joka päättyy huimaan vaijeriliukuun lopussa. Kannattaa ehdottomasti kokeilla!

Lisäksi Ellivuoressa voi kesäaikaan mm. ajaa fatbikeillä ja maastopyörillä niin maastoreittejä kuin myös alas laskettelurinteitä ja niiden vieressä meneviä polkuja. Rinteen päälle pyörällä pääsee kätevästi lasketteluhissillä. Muita aktiviteettejä on tietysti esimerkiksi sup-lautailu, uinti, minigolf ja Padel. Hotellin sisältä löytyy myös paljon muita elämyksiä, mitä kokeilla kuten vaikkapa hohtokeilaus.

Mitä muuta tekemistä ja nähtävyyksiä Sastamalassa on?

No kyllähän täällä kaikenlaista on! Jos rakastat historiaa ja vaikkapa rakennuksia, voit lähteä tutustumiskierrokselle ihastumaan Sastamalan vanhoihin kirkkoihin ja museoihin. Lapsiperheille löytyy Ellivuoren lisäksi tietysti tuttujen Koiramäki-hahmojen Herra Hakkaraisentalo sekä Kiviniityn kotieläinpuisto. Lisää Sastamalan nähtävyyksiä löydät täältä.

Kuulin taannoin myös toiselta asiakkaaltani kehuja Sastamalasta. Korona-aika oli ajanut hänet tutustumaan uusiin kotimaan paikkoihin ja hän olikin sitten päätynyt jotain kautta Sastamalaan. Kokemus oli ollut yllättävä ja mielenkiintoinen. Eli kyllä tänne kannattaa tulla! Varsinkin ensikertalaiselle kävijälle löytyy varmasti kaikkea uutta ja mielenkiintoista tutkittavaa – sellaista, mitä ei ihan joka päivä tule muualla vastaan.

Jaa niin vielä! Jos mietit, missä päin on Sastamala niin Tampereen suunnalla! Vähän etelään tai oikeastaan lounaaseen päin Tampereelta!

Lue myös

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

.